Kategória: Bleskovka keď nás pochytí vlčí hlad, rapídny babský obed alebo večera (asi nič pre chlapov, keďže tí sú väčšinou mäsožravci:)
Potrebujeme teda:
- hrnček ryže
- trohuholník či dva Lunex typ syra
- za hrsť nejakej mrazenej alebo konzervovanej zeleniny (trebárs mrkvu a hrášok)
- konzervu cíceru (po česky cizrna pre zahraničné varešky)
- píniové jadierka
- cherry paradajky
- čerstvý petržlen ak máme
- soľ alebo vegeta, čierne korenie
Postup:
1. Uvaríme ryžu so soľou alebo vegetou v pomere koľko máme hrnčekov dvakrát toľko vody. Ciže 1 hrnček zalejeme dvoma hrnčekmi vody, ak máme hrnček a pol ryže (trebárs sme moc hladné alebo varíme pre dvoch) tak zalejeme 3 hrnčekmi vody atď. Prikryjeme pokrievkou a dávame pozor, kedy sa po zovretí voda odparí úplne, ryža je hotová.
2. Medzitým vysypeme mrazenú zeleninu do vody tak aby ju pokrývala, a necháme uvariť do mäkka tiež s trochou soli.
3. Keď je zelenina mäkká, zlejeme vodu a zmiešame horúcu ryžu so zeleninou a cícerom.
4. Vysypeme do misky, pridáme na kúsky pokrájaný Lunex čerstvý petržlen, oriešky, a ešte raz premiešame.
5. Pokrájame cherry paradajky napoly, pridáme k ryži, podľa chuti ešte dosolíme a dokoreníme, a zbaštíme. Lunex sa v horúcej ryži roztopí a chutí to mňam. Ak máme doma strúhaný syr, ten je výborný tiež namiesto trojuholníčkového syru. Iná zelenina môže byť kukurica, fazuľa, šošovica v konzerve, hríbiky, možno zvyšok šunky, fantázii sa medze nekladú :)
No comments:
Post a Comment